Hva er MOTOR TUNING?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Del på

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on email
Epost
Share on print
Print

Chiptuning er vidt begrep som dekker det meste innen optimalisering av styreenheten i bilen.

I biler fra 80 og 90 tallet bytter man gjerne en chip i styrenheten, mens de fleste biler etter år 2000 lar seg programmere gjennom bilens diagnosekontakt eller direkte i styreenheten.

Mange biler er i dag levert fra forhandler i en «nedtunet» utgave. Med vår software installert vil motoren jobbe mer effektivt på lavere turtall slik at den ikke må tynes på samme måte for å oppnå ønsket hastighet. Mange lurer på om dette er skadelig for bil og motor men det ikke, men det er fortsatt viktig å følge bilens serviceintervaller. 

Hos ChipSpesialisten kalles det motoroptimalisering, da dette er hva vi gjør. Når en bilprodusent utvikler en ny bil, ser han på et par aspekter: Det må konkurrere med de viktigste konkurrentene både på ytelse og pris, og for mye motorkraft vil utløse unødvendige skatter i mange land.

Hva tuning-virksomheten gjør, er å utnytte forskjellen mellom den opprinnelige effekten som motoren leveres fra fabrikken, og den potensielle effekten som motoren kan produsere, fremdeles med sine originale maskinvarekomponenter som går innenfor deres grenser og grenser for sikkerheten operasjon.

Avhengig av type bil, får dette normalt tuneren til å legge til noe som 20-40% Hk ekstra til bilen.

Er dette lett som et knappetrykk? Nei det er ikke. Programvareutviklingen er en lang og tidkrevende operasjon, og det er hundrevis av tunere som hevder at de er de beste. Vi vet at mange er gode, men det eneste problemet er at det også er mange som ikke holder må i hele tatt. Selv om bilen føles greit å kjøre, betyr ikke det at motoren føles på samme måte.

En bil som er riktig innstilt av et selskap som vet hva de gjør, vil ha samme levetid, samme serviceintervaller, bedre drivstofføkonomi og bedre kjøring. Denne motoren har, som vi fortalte i toppen av artikkelen, blitt «optimalisert» for å utføre sitt beste innen sine begrensninger.

Vi benytter oss kun av kvalitets leverandører som feks. Sedox Performance og Alientech, dette betyr at du som kunde trygt kan optimalisere bilen din hos oss.

© Copyright 2007-2021   |   ChipSpesialisten.no   |   Org nr: 918728384   |   All rights Reserved